Näckros blogg. blogspot.se

måndag 28 april 2014

Otrovärdig dödshjälp

http://debatt.svt.se/2013/11/17/dodshjalp-riskerar-skaka-om-samhallets-grundvalar/


Vi hittade nyheter Debatt om dödshjälp.
Mycket fakta, text ,

Martin Nykvist, teolog, lärare och prästkandidat har gjort webb sidan.

fredag 25 april 2014

Dödshjälp nyheter

http://www.svt.se/nyheter/varlden/belgien-ja-till-dodshjalp-for-barn

Vi hittar nyheter från SVT.se om "Ja till dödshjälp för barn" Den publicera 2014/02/13.
Textförfattare heter Christian Catomeris. Det finns texten en källa är äkta i SVT nyheter.
Det är information om Belgien röstar för aktiv dödshjälp för barn.
Vi har många ämne ord i texten T.ex.. Svårt sjuk, parlament, Livet slutskede, aktiv dödshjälp.

information
Belgien
svårt sjuka barn
dödshjälp
en nedre åldersgräns på tolv år
vuxna tillåten sedan 2002
86 underhuset är för
44 emot medan 12 avstod
kristdemokratern emot
Kristna, muslinskaoch judiska mot
aktiv dödshjälp för barn







måndag 21 april 2014

19 år , stjärnlösa nätter sidan 5-78

Det var boken som handla om en man som berättade om sin familj. Han heter Arkan Asaad han kom Sverige 1983 tillsamman med sin familj. Han är flerfaldig svensk mästare i taekwondo. Att bli filmskapare var hans dröm.

Han jobbade som lägerlärare nästan ett år i USA det verka han trivs med livet i USA. Han pratade om uppfostrade barn och vill hjälpa till de andra. Efter som han hade dåligt bakgrund om sin familj.  

Under hela han vistelse i USA han kontakt med sin familj genom brevet. Han visste att det var jobbigt för syskon hemma med sin far. Det känner jobbigt för alla för länge sent efter hans föräldrar skilsmässa. Han pappa var allt stryk alla i sin familj. Men Amar har täckt att det gjorde han och hans syskon bara starkare.

Amar,s pappa har planera  att han skulle göra en resa till deras släktingar i Kurdistan, i norra i Irak. Och hans pappa har hemlighet.

Det blev Socialen som hjälpte honom med en bostad efter hans pappa hade kastat honom. Han bor ensamt utan pappa, mamma, syskon och förtroende.

Efter ett tag han saknade sin mamma och förstår henne varför hon valde att bryta all kontakt med hans alkoholiserade, aggressiva far.

Han kontakt med sin far igen och det närmade sig att åka med bilresan till Kurdistan.

Nu kommer hemlighet i Kurdistan. Det var hans pappa plan att han ville Amar ska gifta sig med sin kusiner som hete Amina. Amar förklara att man kan inte gifte sig med vem som helt.

Det var sant att det var så han tänkte. jag visste redan att det finn man som väljer inte vem som helt. Inte med släkte nej nej nej.

   



torsdag 3 april 2014

Förbjud rökning på allmännaplastser

Idag är det lagligt att röka på de flesta offentliga, plastser med undantag för servisringsplastser ( i sin tur med undantag för uteseveringar) , båtar, inomhus osv.

Jag förstår inte varför folk röker det är så dumt på alla sätt. Det är dyrt, tillverkningen av cigaretter är inte bara för miljön.

Att röka är dåligt för både sin egen hälsa och för personer i rökarens omgivning. De som närheten där för andas in alla farliga ämnen och de lever inte särskilt länge.

Min mamma var dog i förra året den april 2013. Hon rökte mycket hade jag sett henne varje dag när jag var barn. Hon hade haft lungcancer det inte ok för mig att vara utan henne just nu. Jag hade mycket plan skulle jag har gjort med henne. Men livet måste gå vidare.

Tillslut jag vill alla som rökar tänker lite mer på omgivning, för miljön, eller på sin familjen.

Ämnesord tobak rökning.

Drabbar, skatt , farligt, hjärna, ungdomarna, hjärta, cancersjukdomar, och kärlsjukdomar, hälsa, orsakar, en skada, till dö en för tidig död, lungcancer

Analys och placering i utveckligsschema

Texten 

Vi trycker om att träna
Att göra idrott är mycket viktigt för alla människor, tycker vi. Sporten kan vara den bästa favarit för unga och gamla människor. Man behöver på lite motion i sitt liv.

För det förta är rörelsen bra för hälsan. Motioärens kropp blir frisk och fräsch med sport. När man tränar eller jogga, blir man först blir trött men man får mycket positiv energi i stället och man känner sig pigg och stark.

Att ta hand om hjärtat genom idrott, kan vara det andra viktiga argumentet. När man träna på gym eller jogga på gatan, blir musklerna ännu mer flexibla. Genom träning hjälper vi hjärtat, som är den viktigaste muskeln, att få bättre blodcirkulation och blodtrycket i kroppen för bättras.

Man kan också reglera BMR genom sport , istället för sitta framför TV och äta chips och onyttiga fetter. Till exempel kan man gå på gym och träna med kompisar eller jogga på gatan och andas djupt friskluft.

Till slut ska vi rekommendera alla att träna och hjälpa kopp och själ. Vi ska har ett friskt samhälle!