Näckros blogg. blogspot.se

lördag 8 mars 2014

Sammanfattning. Rödluvan och vargen

Det var en gång en sött flicka som alla tycker om och kallade hennes Rödluvan. Hon bodde med sin mamma och  hennes mormor  bodde in i skogen.

En dag Rödluvans mor sade att hon ville Rödluvan tog en korg med kokor och en flaska vin. Go till mormor med det. Hon är sjuk och det här kommer göra henne gott.

Mormor bodde lång in i skogen och när Rödluvan hade gått en stund mötte hon vargen. Vargen försökte lura henne tittade på vackra blommor och  lyssnade på vackert fåglarna sjunger.

Under tider gick vargen raka vägen till mormors stugan och slukade mormor. Sedan tog han på sig hennes nattlinne och nattmössa, och drog för förhängt.

När Rödluvan kom fram till mormors stugan hon steg in och kändes konstigt. Vargen som låg på säng och väntade till henne komma fram och åt upp den stackars lilla Rödluvan.

Just då gick jägaren förbi stugan han tänkte varför gammal gumman snarka så hög. När han kom fram till sägen, fick han se vargen som låg där och sov. Han sprättade upp magen på vargen. Då såg han den Rödluvan och henne mormor.

Sedan hämtade jägare några stora stenar som han lade i vargens magen så mage blev tung han ramlade ner i bäcken och drunknade.

Tillslut var alla tre glada. Jägare drog pälsen av vargen och gick hem. Mormor åt kokor och drack vinet. Rödluvan ville inte sprang från vägen och in i skogen igen.

8 kommentarer: