Näckros blogg. blogspot.se

måndag 26 maj 2014

personligt återgivande text

Rubrik: Rån i Miami!
Inledning: En natt kl 2 rånade en 22-årig kille,  en äffar, han hoppade över mot kassan.
Han tvingade till sig, för att få pengar.
Han slog huvudet, och sedan tappade han mössan och vapnet.
Sedan gick han till kylskåpet och tog ölflaskor, som han lade ner i en påse, och sedan gick han ut och tappade påsen som gick sönder, han blev aggresiv och polisen som han inte märkte  var presic bakom honom. Han försökte springa iväg, men han kom inte undan!
Till slut tog polisen honom.

torsdag 22 maj 2014

Att återbeätta om hur kaffe kom till Brasilien

I början av 1800-talet skaffade sig Spanien,Portugal och  Frankrike kolonier i Sydamerika. Så småningom började fransmännen odla kaffe i sina kolonier, bland annat i Guyana. När Brasilien kejsaren hörde talas om detta då ville kejsaren också plantera kaffe i Brasilien.

Först valde därför Brasilien kejsaren ut en man som var både stilig och charmfull och det var jag. Han skickade mig som ett sändebud som skulle försöka lura till sig en planta av den franske guvernören i Guyana. Mina uppdrag var att ta hem  plantor och bönor.

När jag sedan kommit till Guyana försökte jag ta en planta men jag misslyckades för att den franske guvernören lämnade aldrig  mig ensam.

Till sista kvällen innan jag skulle segla hem igen, ordnades en stor fest för mig. Här såg jag min stora chans. Jag använde all min charm, och guvernörens hustru blev huvudlöst förälskad i mig.

Nästa dag, just när jag skulle gå ombord på mitt fartyg för att segla hem, kom en vagn i full fart ner till  hamnen. Ur vagnen steg guvernörens hustru. Hon hade en stor blombukett och den gav hon till mig. När jag tittade närmare på den vackra buketten, såg jag att det satt en liten kaffeplanta bland de andra blommorna.

Till slut hade jag  lyckats med mitt uppdrag, jag hade en liten kaffeplanta med mig. Och min Brasilianske kejsare blev jätte glad, han gav belöning till mig och nu kunde vi plantera eget kaffe i mitt land i Brasilien. 

 

onsdag 21 maj 2014

Debatt reflektion om Dödshjälp

Dödshjälp var min ämne som vi fick information från våran lärare.

Inledning

Först var jag och mina grupp läst genom om dödshjälps texten sen var vi diskuterade och förklarade för varandra vad betyder ord som vi fick i ämne med hjälp av lärare också. Där efter hade vi kompilation och sen dela våran grupp till för och emot.

De viktigaste delarna

: Att vi har lära oss om dödshjälp är enligt svensk lag uttryckligen förbjudet.

: Att vi har läste om svårt ord som vi inte använder på var dag.

: Att vi har samt arbeta med en grupp.

Jag var nöjd med min argument för aktiv dödshjälp, även jag ville inte hålla med.

Roligast  och tråkigast

Det var roligt att hade lyssnade debatt för och emot från alla olika ämne.

Det var tråkigt att jag var inte 100% för aktiv dödshjälp.

Ändringar

Om jag får göra om jag ska bryta för till emot dödshjälp.

Värdering av min insats.

Tillslutet var jag lärt  mig mycket mer om svensk och jag var extremt nöjd.





söndag 4 maj 2014

Sänk skatt till pensionär.

Jag tycker om att vänsterpartiet de har planerat att sänk skatt till alla de pensionärer. 

För det första är det att vänsterledaren maj-tal sänk skatten till pensionär med låg pension.I Kungsgården i  Stockholm talade vänsterpartiets ledaren Jonas Sjöstedt. Förslag att sänka skatten för pensionärer med låga inkomster.Vänsterledaren säger att de vill förbättra för de pensionärer som har riktigt dåliga pensioner.

För det andra alla män som jobbar mycket och som inte har inte ansvar för barn. Men det blir inte bra för kvinnor eller de som studerar många år.

Dessutom Vänsterpartiet ska börja med att ta bort pensionärsskatten helt för dem som har upp till 12 000 kr i månaden före skatt.  De alla flesta är kvinnor. Och alla med pensioner upp till 16 000 kr i månaden får sänkt skatt.

Jag tycker att pensionärer som har dåliga inkomster behöver inte betala skatt. Men alla de som jobbar hela sitt liv få sänk skatt för att de kan får belöning.