Näckros blogg. blogspot.se

tisdag 23 september 2014

För fattning om " Havanna mamma"

Sången handlar om en kvinna som inte nöjda med sin familjen. Hon hade allt som jobb, man, barn, och huset. Men hon ville ha mer .

 Först det var en kvinna som hade jobb, och hade en familjen . Varje dag hon gick till jobbat och kommer hem hon tag hand om sin man och barn. Hon varma mat hon tag hand om hemma .Hon gjorde om och om igen. En dag hon ville födas om på nytt.

 Sent hon lämnade man och barn och huset.

Eftersom hon lämnade sin familjen  hennes man hade väntat flera timmar då han äntligen för stod att hans fru var borta inget servera vid hans bord.

Det finns historien som börja sprida sig till världens alla hem. Hon blev en hjälte en legend för alla kvinnor med lata män kunde dom också göra så. De bara lämna allt och gå och de satsa på sig själv. Det finns de som gav sig av och de flesta som stanna kvar . Några ändra sig på vägen och kom tillbaka efter någon dag.

Tillslut hon blev gatubarnens mamma. Där förstod hon vem hon var.

 Jag hoppas att en dag hon ville komma tillbaka hem för barn skull.

Veronica Maggio " Havanna mamma" (2006)

Skriv tre meningar som förklarar varför hon gjorde rätt och tre meningar som förklarar varför hon gjorde fel ?

Jag trycker hon gjorde rätt eftersom 1. Det var frivillig och hon var ung. 2. Hon måste har sin egen tid. 3. När hon inte hemma kanske hennes man förstå att det var inte lätt att vara en kvinna som hade jobb och gjorde allting hemma.

Jag trycker hon gjorde fel eftersom 1. Hon hade barn och man dom skulle hon inte lämna därför att hon är en kvinna och en mamma det viktigt att ta ansvara för en family.2. Om hon bara lämna man då inget föra hon kan gör vad hon vill men inte barnen. 3. För att lämna  man, barn, huset och jobb och blev gatubarnens mamma inte bra ide.